Människorättscentret deltar i evenemanget Krishantering NU 29.11.

2022-11-23

Människorättscentret deltar i evenemanget Krishantering NU, som äger rum tisdagen den 29 november 2022 från 09:00 till 17:00 i Helsingfors. Evenemanget kommer att behandla krishantering i en förändrad säkerhetsmiljö och, till exempel, hur man bygger hållbar fred genom samarbete. Evenemanget arrangeras av utrikesministeriet tillsammans med dess samarbetspartners. Människorättscentret deltar i evenemanget för att påminna om att förverkligandet av de mänskliga rättigheterna är en väsentlig del av skapandet och upprätthållandet av säkerheten.

Människorättscentret och Rättsstatscentrum kommer att ha en gemensam monter där våra experter kommer att finnas tillgängliga under hela evenemanget. Dessutom kommer Människorättscentrets expert att delta i två paneler som anordnas i samband med evenemanget. Fingos och CMC:s panel kommer att diskutera vikten av delaktighet för att skapa varaktig fred från kl. 13:00 till 13:50. Framtiden för krishantering i Sahelregionen kommer att behandlas i en panel vid Utrikespolitiska institutet från kl. 11:00 till 11:50. Paneldiskussioner kan följas live på utrikesministeriets YouTube-kanal: https://www.youtube.com/user/ForminFinland.

Evenemanget är öppet för alla och gratis och ingen förhandsregistrering krävs. Plats och adress: Wanha Satama, Pikja Satamakatu 3—5, Helsingfors.

Programmet på utrikesdepartementets webbplats:

https://um.fi/aktuellt/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/kriisinhallinta-nyt-keskustelua-konflikteista-ja-rauhanrakentamisesta-muuttuneessa-turvallisuustilanteessa

Mera information:

Elina Hakala, asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus

elina.hakala@ihmisoikeuskeskus.fi

+358 9 432 3787