Forum för grundläggande rättigheter i Wien, 25–27 september 2018

24.9.2018

Över 600 aktörer på olika områden samlas i Wien mellan den 25 och 27 september för att diskutera de mest brännande människorättsutmaningarna i EU.

Över 600 aktörer på olika områden samlas i Wien mellan den 25 och 27 september för att diskutera de mest brännande människorättsutmaningarna i EU. Detta är andra gången som EU:s byrå för grundläggande rättigheter (FRA) arrangerar forumet. På programmet finns tiotals arbetsgrupper och paneldiskussioner med teman som omfattar bl.a. olika perspektiv på samhörighet och delaktighet till hur teknik och kommunikation påverkar de mänskliga rättigheterna. Även konst, idrott och unga har plats i programmet.

Några av evenemangen i forumet kan följas via livestreaming. Närmare uppgifter om sändningarna finns på forumets hemsida: http://fundamentalrightsforum.eu/en/frf/home. På sidan kan du även läsa det omfångsrika programmet för forumet.

Människorättscentrets direktör Sirpa Rautio, som är också ordförande för FRA:s förvaltningsråd, håller avslutningstalet.